Verschil tussen het Roken, Vaporiseren, Orale en Rectale inname van cannabis.

Vaporiseren en roken?

Wanneer cannabis verbrand wordt via een joint, worden veel van de cannabinoïden vernietigd door hitte. Onderzoek heeft aangetoond dat de rook, dat gecreëerd wordt bij verbranding van cannabis, 88% niet-cannabinoïden materie bevat. Dit betekent dat het roken van cannabis in feite veel van de actieve ingrediënten uit cannabis vernietigt. Vanwege het verbranden, zit de rook vol met koolmonoxide, teer, nicotine en vele andere schadelijke stoffen die tijdens het proces worden geproduceerd. Roken heeft géén enkele medicinale of genezende werking.

Vaporiseren daarentegen, is zuiver, omdat er niets wordt verbrand, komen er ook geen giftige stoffen vrij. Cannabis of cannabis olie damp bevat 95% cannabinoïden, de resterende 5% bestaat uit flavonoïden en een enkele polycyclische aromatische koolwaterstof. Het bevat niets van de giftige stoffen die we in rook vinden, terwijl een veel meer zuivere ervaring wordt geleverd die efficiënter omgaat met je (medicinale) cannabis of cannabis olie. Via vaporiseren oftewel verdampen van cannabis of cannabis olie, blijven alle cannabinoïden beschikbaar, in plaats van ze te verbranden. Vaporiseren is een zeer gezonde manier om je dagelijkse medicinale dosis binnen te krijgen.

Bij Vaporiseren (inhalatie) van medicinale cannabis olie neemt het lichaam de werkzame bestanddelen snel op via de longen. Het maximale effect treedt hierdoor al binnen enkele minuten op. Na ongeveer 2 tot 4 uur is deze uitgewerkt. Inhalatie is daardoor het meest geschikt bij acute klachten en bij klachten die om een snelle behandeling vragen.

Orale inname van cannabis

Daarbij gaat alles eerst door de maag, daarna door naar de lever, en uitsluitend bereikt 10 tot 20% van de cannabinoïden de bloedbanen. Pas 60 tot 120 minuten na inname kan het voelbaar worden,. werking duurt gemiddeld 6 tot 10 uur. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat orale inname van cannabis, zijn werking lang behoud, mede omdat de metabolieten worden opgenomen in het lichaamsvet en wederom opnieuw naar en door de bloedbanen gaat. Meer informatie

Ook de RSO Tincture behoort tot de orale inname

Een kleine (druppel) dosis onder de tong. Absorptie door de orale mucosa (slijmvliezen) in de bloedstroom gaat zeer snel, betrouwbaar en doseerbaar. RSO Tincture is zeer geschikt voor de meeste aandoeningen en/of behandeling, als “aanbevolen aanvulling” op de RSO stappenplan, en/of puur als preventie. RSO Tincture is niet verslavend!

Effecten zijn merkbaar in 3 -10 minuten, de piek bereikt men in minder dan een uur. Duur is gemiddeld 3 uur (persoonsafhankelijk). Gebruikers melden dat RSO Tincture het gemakkelijk maakt om het juiste niveau van de medicatie te bereiken. RSO Tincture, is handig te doseren en gemakkelijk mee te nemen. Bovendien op ieder gewenst moment van de dag worden ingenomen.

Rectale inname van cannabis

Oftewel de Backdoor Medicine. Door deze manier van inname worden het maag- darmkanaal en de eerste stofwisseling van de cannabinoïde in de maag vermeden. Daardoor komen veel hogere concentraties zo’n 50% – 70% van de actieve moleculen THC, CBD en andere cannabinoïden in het bloed terecht. De werking kan reeds voelbaar zijn na 10 – 15 minuten en kan tot 8 uren aanhouden.

De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar de combinatie Orale en Rectale toediening van cannabis (RSO capsules) deze onderzoeken tonen aan dat dit een perfecte manier is gebleken om kwaadaardige cellen/tumoren positief tegen te gaan en te bestrijden, daarbij is het voor veel patiënten, het enigste alternatief, wanneer het oraal niet meer mogelijk is bijvoorbeeld als gevolg van braken, een gewonde kaak of keel, of gastrolintestinale problemen.  Meer informatie

Orale inname

Het is aan te raden om te beginnen met een lage dosis RSO, om vervolgens naar een haalbare dosis te gaan. Op deze manier ontwijk je de onaangename, ongewilde en zeer lang durende high effect.

Rectale inname

Deze manier van inname, heeft men weinig als geen last van een high gevoel, het enige wat men ervaart is een warm en fijn gevoel rond de bekkenbodem. Men kan op deze manier van inname met een veel hogere dosis beginnen. Er zijn berichten te vinden die de werking van Rectale inname tegenspreken, het zou niet helpen en er zijn berichten die dit weerleggen. Wat is nu waarheid…Dat is altijd de vraag.

Zoals bij elke reguliere behandeling en/of medicijn zal ook de RSO niet iedereen “genezen”, alles is afhankelijk van jou lichaam en lichaamsgestel, slaat het aan of slaat het niet aan. Je zal ook een grote dosis geluk moeten hebben, maar het is duidelijk, onderneem je niets is het alzo afgelopen.

Ons advies is; laat je niet meeslepen door negatieve berichten, volg je gevoel.

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Wij hebben alle vertrouwen in onze producten en trachten deze producten zo goed mogelijk te beschrijven. Echter wij zijn geen artsen, daarom doet GreenEagle.nl geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen en kan niet worden opgevat als medisch advies.
Wil je anderen helpen ons te vinden? Deel dan onze website via e-mail, social media of plaats een link op je eigen website of blog.

Send this to friend