Wilde Tijm (Het woord ‘tijm’ betekent ontsmetting)

Tijm wordt al sinds onheugelijke tijden voor medische doeleinden gebruikt. Tijm staat vooral bekend als slijmoplossend middel maar heeft ook een krachtige antibacteriële en schimmelwerende werking. Tijdens de eerste wereldoorlog gebruikte men Tijmolie als ontsmettingsmiddel.

Tijm olie

De olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; abcessen, kneuzingen, blauwe plekken, eczeem, scabies, tandvleesinfecties, artritis, wratten, onreine huid, griep, bronchitis, vastzittende hoest, reumatische klachten, spierpijn, gewrichtspijn, haaruitval, (over)vermoeidheid, cellulitis, oedeem, verrekkingen, sportletsels, diarree, infecties aan de urinewegen, verkoudheid, infectieziekten, hoofdpijn, migraine, lage bloeddruk. Versterkt het afweersysteem en werkt ontsmettend bij infecties aan luchtwegen, urinewegen en de huid. Kan ook verlichting brengen bij kinderziekten zoals bof en kinkhoest. Toevoegen aan een basisolie bij spierpijn en reumatische pijnen.

Tijm en kanker

Borstkanker is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen: een op de acht vrouwen krijgt er mee te maken én het is één van de meest dodelijke kankersoorten onder vrouwen. Wilde tijm (Thymus serpyllum) zou een veelbelovende kandidaat kunnen zijn in de ontwikkeling van nieuwe medicatie voor de behandeling van borstkanker.

Onderzoekers bekeken hoe een extract van wilde tijm reageerde op borstkankercellen in vergelijking met gezonde cellen. De studie liet zien dat bij de juiste dosering bepaalde typen kankercellen minder levensvatbaar waren met celdood tot gevolg, terwijl de gezonde cellen gezond bleven, zelfs bij de hoogste concentraties. Een groot verschil met chemotherapie, waarbij ook gezonde cellen schade oplopen. Uit het onderzoek bleek verder dat bepaalde kankercellen (MDA-MB-231) veel gevoeliger voor wilde tijm waren dan andere (MCF-7-cellen). De onderzoekers concluderen dat wilde tijm een veelbelovende kandidaat is in de ontwikkeling van nieuwe therapieën voor de behandeling van borstkanker.

Wilde Tijm helpt ook bij slapeloosheid, slechte bloeddoorstroming, spierpijn en stimuleert de productie van witte bloedlichaampjes. Wilde Tijm helpt ook bij ontstoken tandvlees, ingewand- en worminfecties, blaasontsteking, winderigheid en kolieken, bij voetschimmel en andere schimmelinfecties. Wilde Tijm wordt ook gebruikt bij longontsteking, astma met dik slijm en eileiderontsteking (professioneel gebruik door arts).

Voorzichtig

Vermijd grote hoeveelheden tijdens de zwangerschap. Wilde Tijm kan de menstruatie opwekken. Normale hoeveelheden in het eten kan geen kwaad.

Alle gegevens worden slechts ter informatie gegeven, zij vormen in geen geval medische informatie en wij van GreenEagle.nl kunnen hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Paypal donate
National college of natural medicine
Rick Simpson Phoenix Tears
Cannabis en kanker
Wij hebben alle vertrouwen in onze producten en trachten deze producten zo goed mogelijk te beschrijven. Echter wij zijn geen artsen, daarom doet GreenEagle.nl geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen en kan niet worden opgevat als medisch advies.
Wil je anderen helpen ons te vinden? Deel dan onze website via e-mail, social media of plaats een link op je eigen website of blog.

Send this to friend