Waar je op moet letten bij het maken van groene smoothies

Als suiker, vlees, eieren, verzadigde vetten en wit brood erom bekend staan de ontwikkeling van kanker te bevorderen, dan zijn groenten en fruit een goede manier om je tegen kanker te beschermen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het risico op kanker met maar liefst 20% vermindert door het eten van onder andere tomaten, wortelen, rode vruchten, meloen, appelen en look. Onderstaand een aantal lekkere en gezonde smoothie combinaties.

Smoothie met wortelen, peterselie en knoflook

Wortelen staan erom bekend kanker te bestrijden. Knoflook zou bescherming bieden tegen maagkanker. Het zou ook een antineoplasticum zijn, wat wil zeggen dat het woekeringen bestrijdt.

1 kg wortelen

2 takjes peterselie

2 teentjes knoflook

Eventueel aanlengen met cat’s claw

Smoothie van appelen, veenbessen en meloen (Cantaloup)

Veenbessen voorkomen kanker. Meloen (Cantaloup) stimuleert dankzij de aanwezigheid van vitamine C de witte bloedcellen. Appelen bevatten veel bètacaroteen, foliumzuur, vitamine C, calcium, chloor, magnesium, fosfor, kalium en zwavel en zijn goede lichaamsreinigers.

Appelsap

Veenbessen

Meloen

Eventueel aanlengen met cat’s claw

Smoothie van appelsienen, meloenen, frambozen en yoghurt

Appelsienen en frambozen zijn rijk aan antioxidanten en beschermen daarom tegen de nadelige effecten van chemotherapie. Meloen stimuleert het natuurlijke afweersysteem van het lichaam.
Appelsienen

Meloen

200 gram frambozen

Magere yoghurt

Eventueel aanlengen met cat’s claw

Smoothie van tomaten, selder en wortelen

Het lycopeen uit tomaten zou onze cellen beschermen tegen de stikstofdioxyde van sigarettenrook en van uitlaatgassen van auto’s. Wortelen gaat de aanmaak van kankerverwekkende stoffen tegen. Knolselder bevat veel vitamine C die het lichaam bescherming biedt tegen beschadiging van vrije radicalen.
6 grote tomaten

300 gram knolselder

300 gram wortelen

Eventueel aanlengen met cat’s claw

Smoothie van peren, appelen en kaneel

Peren zijn een goede bron van vitamine C en koper die beschadiging ten gevolge van vrije radicalen voorkomen. De regelmatige consumptie van appelen zou het risico op kanker met maar liefst 20% verminderen.
350 gram peren

500 gram appelen

Kaneel

Eventueel aanlengen met cat’s claw

Smoothie van tomaten en komkommer

Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat wie al op jonge leeftijd begint met het eten van veel tomaten veel minder risico loopt op darm-, blaas- of alvleeskanker. Komkommer is een ideale lichaamsreiniger.
½ komkommer

6 tomaten

Tabasco en /of Worcestershire saus

Eventueel aanlengen met cat’s claw

Varieer in de groente (smoothie) soorten

Groene bladgroenten zijn erg belangrijk voor het lichaam. Zo zitten ze vol met antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels. Deze zorgen voor een verminderd risico op kanker, hart- en vaatziekten en een te hoge bloeddruk. Zo goed zijn groene groenten. De kleuren in groenten en fruit ontstaan door fytochemicaliën. Fyto wil zeggen dat het van de plant afkomstig is. Fytochemicaliën zijn dus chemicaliën die afkomstig zijn van de plant zelf.

 

Er zijn honderdduizenden verschillende fytochemicaliën en al die fyto-chemicaliën hebben andere positieve effecten op de gezondheidvan de mens die deze eet. De felste groene groentesoorten bevatten de meeste fytochemicaliën. Een van die fytochemicaliën is de antioxidant chlorofyl (bladgroen). Maar behalve chlorofyl bevatten groene groente vaak bètacaroteen. Groene koolsoorten zijn een bron van glucosinolaten. Enkele laboratoriumstudies hebben aangetoond dat glucosinolaten kunnen ons beschermen, zelfs tegen de kanker.

Wereldwijd zijn er zo’n 1000 verschillende soorten, veel meer dus dan de spinazie, sla en andijvie waar we meteen aan denken. Er zijn vele groene bladgroente (en kruiden) te gebruiken in een groene smoothie: warmoes, snijbiet, paksoi, radijsloof, raapsteel, alle soorten sla (Romeinse sla of bindsla bevat alle acht essentiële aminozuren!), rucola, amarant (ook bekend als Chinese spinazie), bietenbladeren, boerenkool, cichorei, mosterdblaadjes, bladeren van de paardenbloem, postelein, waterkers, spinazie, andijvie, zuring, klaver (nu voornamelijk gebruikt in veevoer), de jonge bladeren van de kikkererwtplant en pompoenbladeren, spinazie, boerenkool, komkommer, paksoi, bleekselderij, peterselie, snijbiet, postelein, tuinkers, sla, munt en nog veel meer soorten. … allemaal eetbaar voor de mens.

Wat heel erg belangrijk is voldoende variëren

Gebruik het liefst elke dag een andere soort. Wanneer je voor de lange tijd (paar maanden) de zelfde soort groenten gebruikt zullen je cellen verzadigd raken van bepaalde dezelfde soort stoffen wat soms nadelig kan werken. Het is veel beter om de soorten te rouleren omdat elke soort andere stoffen bevat die goed zijn voor je cellen en je energie niveau.

Sterke smaak van groene kruiden blad, Kruiden soorten zoals basilicum, munt e.d. hebben sterke smaak en bijna medicinale werking. Gebruik ze met mate.

Onderstaand een aantal lekkere suggesties als voorbeeld:

Groene smoothie komkommer

Ingrediënten:

1 stuks venkel (smaakt naar anijs)
1 Komkommer
2-4 takjes peterselie
1 glas water

Bereidingswijze:

Snijd de komkommer in partjes en doe het in de blender. stop daarbij een stuk venkel en ongeveer 2-4 takjes peterselie toevoegen naar eigen smaak. Voeg daarna water toe met eventueel wat ijsblokjes. Het resultaat een heerlijke groene smoothie, gezond en snel klaar.

Groene smoothie met sla

Ingrediënten:

1 banaan
1 tot ander halve sinaasappel
een hand vol romeinse sla
een halve kop water

Bereidingswijze:

De banaan en sinaasappel pellen, u kunt hiervoor bevroren fruit gebruiken maar vers fruit is ook geen enkel probleem. Hierna stopt u ongeveer een handvol romeinse sla dit kan meer zijn of minder daarmee kunt u een beetje experimenteren waar uw voorkeuren liggen. Daarna water toevoegen naar eigen inzicht aanbevolen is om minsten een halve kop water te gebruiken. Het geheel mixen totdat de smoothie mooi glad is. Serveren in een lang glas voor een perfecte start van de dag.


Groene smoothie spinazie, ananas

Ingrediënten

200 gram spinazie
1 banaan
stukjes verse ananas

Bereidingswijze:

Doe de spinazie in de blender. Afhankelijk van hoe groot je blender is kan je 100 – 200 gram spinazie gebruiken. Voeg water toe totdat de waterlijn gelijk is aan tot hoeveel spinazie er in zit, voeg de banaan toe en zet de blender 30 – 60 seconden aan. Voeg naar smaak stukjes ananas toe.

Bleekselderij-smoothie

2 pers sinaasappels
2 appels
2 stengels bleekselderij

Bereidingswijze:

Was de appels, snijd hen in stukjes. Snijd ook de bleekselderij in stukjes. Schil de sinaasappels. Doe de appel, bleekselderij en sinaasappels in de keukenmachine of sapcentrifuge en pers het sap eruit.

Vragen? Neem contact met ons op

National college of natural medicine
Rick Simpson Phoenix Tears
Cannabis en kanker
Wij hebben alle vertrouwen in onze producten en trachten deze producten zo goed mogelijk te beschrijven. Echter wij zijn geen artsen, daarom doet GreenEagle.nl geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen en kan niet worden opgevat als medisch advies.
Wil je anderen helpen ons te vinden? Deel dan onze website via e-mail, social media of plaats een link op je eigen website of blog.

Send this to friend