De rozenbottel is een struik met een vrucht die bekend staat om zijn hoge vitamine C gehalte. Er zitten veel pitjes in de vrucht. Deze zijn eveneens supergezond; er wordt een olie van gemaakt waar de twee essentiële vetzuren basis omega 6 en basis omega 3 volop in zitten. De rozenbottelsoort die wordt gemaakt voor het produceren van rozenbottelolie is de Rosa Mosqueta, een wilde rozenbottelsoort die oorspronkelijk alleen in Chili voorkomt.

De vrucht en de olie

De pitjes van de rozenbottel worden middels koude persing tot een olie verwerkt. Deze olie heeft een roodoranje kleur en een typische eigen smaak en geurboeket. De rozenbottel zelf bevat een redelijke hoeveelheid vitamine C, A, B1, B2, K en P. De rozenbottelolie is een overvloedige bron van gezonde, onverzadigde vetzuren., de basis omega 3 en 6 vetten.

Goed voor het immuunsysteem

Rozenbottel heeft zeer positieve effecten voor het immuunsysteem. Het stimuleert de bijnier en daarmee ook de productie van voor het lichaam belangrijke hormonen. In Zuid Amerika was het al honderden jaren een volksmedicijn tegen griep, algemene toestanden van zwakten en slecht helende wonden, net als in Europa. Deze gebruikswijzen zijn los van culturele overdragingen aan elkaar ontdekt.

Rozenbottelolie als geneesmiddel

De rozenbottelolie wordt eveneens gebruikt als geneesmiddel in Chili en omstreken. In Europa is het gebruik van rozenbottelolie beperkt gebleven tot cosmetische aanwendingen. De olie is zeer vet en heeft een barrièrefunctie voor de huid. Dat betekent dat het uitdrogen van de huid voorkomen wordt en de natuurlijke elasticiteit van de huid behouden blijft en verbeterd wordt.

De huidstructuur wordt gladder en de celgeneratie gevitaliseerd. Deze werkzaamheden maken het een geschikte olie voor de iets oudere of overbelaste huid. Daarnaast is het een goed middel om littekens mee te behandelen. Voor de behandeling met littekens is het een goed idee om rozenbottelolie te mengen met jojoba-olie zodat je de positieve effecten van beide oliën tegelijk gebruikt.

Rozenbottelolie kan prima worden gebruikt bij mensen met couperose, acné en psoriasis. Wanneer je het een tijdje hebt gebruikt zul je zien dat er zichtbare verbeteringen optreden. Brandwonden genezen sneller door het gebruik van rozenbottelolie. De huid wordt sneller aangemaakt en de haarvaatjes worden eerder opnieuw aangelegd.

Rozenbottelolie goed tegen kanker

Aangezien rozenbottelolie zowel linolzuur(omega 6) als alfalinoleenzuur(omega 3) bevat is het volgens Brian Peskin een goed middel tegen kanker. Hij adviseert om het te mengen met een olie die meer alfalinoleenzuur bevat zoals lijnzaadolie; wanneer je deze 1 op 1 vermengt dan is de verhouding precies goed. De essentiële vetzuren zijn vangers van zuurstof. Ze nestelen zich in het celmembraan en zorgen voor zuurstoftoevoer in de lichaamscel.

Wanneer de cellen 35% tekort aan zuurstof krijgen, kan er kanker ontwikkelen; zo ontdekte nobelprijswinnaar Otto Warburg al in de jaren 60 na 40 jaar onderzoek. Deze ontdekking is goeddeels genegeerd of onbegrepen door het gros van de oncologen, onderzoekers en wetenschappers. Brian Peskin heeft deze kennis herontdekt en middels andere wetenschappelijke ontdekkingen inzichtelijk gemaakt voor het grote publiek in zijn boek ´Het verzwegen verhaal van kanker´. Volgens Peskin is het dagelijks innemen van één of twee eetlepels olie met essentiële vetzuren in de juiste verhouding voldoende om kanker af te wenden.

Vetzuren die voorkomen in rozenbottelolie:

Palmitinezuur 5.0%

Stearinezuur: 2.5%

Oliezuur: 15%

Linolzuur: 42%

Alfa-linoleen 30%

Overige vetzuren: 5.5%

Alle gegevens worden slechts ter informatie gegeven, zij vormen in geen geval medische informatie en wij van GreenEagle.nl kunnen hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Vragen? Neem contact met ons op

Paypal donate
National college of natural medicine
Rick Simpson Phoenix Tears
Cannabis en kanker
Wij hebben alle vertrouwen in onze producten en trachten deze producten zo goed mogelijk te beschrijven. Echter wij zijn geen artsen, daarom doet GreenEagle.nl geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen en kan niet worden opgevat als medisch advies.
Wil je anderen helpen ons te vinden? Deel dan onze website via e-mail, social media of plaats een link op je eigen website of blog.

Send this to friend