Rozemarijn

Medicinale eigenschappen van rozemarijn

Er wordt gezegd dat rozemarijn goed is voor de huid. In Nederland werd er lange tijd gewassen met een paar takjes rozemarijn in het badwater. Wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dat rozemarijntakjes goed zijn voor de huid want rozemarijn heeft zeer sterke antioxidant-eigenschappen. Het is wetenschappelijk bewezen dat rozemarijn helpt tegen huidkanker. In de Tweede Wereldoorlog werd in Franse ziekenhuizen rozemarijn gebruikt omdat dit antiseptische eigenschappen heeft, met andere woorden: het is bacterie dodend.

De bacterie dodende eigenschappen van rozemarijn werken door in het bloed. Het bloed wordt gereinigd door rozemarijn, net als de lever. Door een betere leverfunctie kunnen eczemen minder snel ontstaan. Daarnaast werkt rozemarijn koorts verlagend. Het gaat spierpijn en reumatische pijnen tegen doordat de opeenhopingen van gifstoffen en vrije radicalen die hiervoor verantwoordelijk zijn sneller worden uitgeschakeld als je vaak rozemarijn eet of drinkt. Zoals veel groene kruiden werkt rozemarijn goed tegen maagkrampen en andere spijsverteringsproblemen. Als laatste feit in deze indrukwekkende opsomming kan rozemarijn de schimmelinfectie candida genezen doordat het schimmels elimineert.

Er zitten allerlei vitaminen, mineralen en fytonutriënten in rozemarijn. Het heeft weinig zin om rozemarijn te eten om zijn vitaminen en mineralen. Het heeft wel zin om rozemarijn te eten omdat er gezonde fytonutriënten in zitten. Het aantal is te groot om op te noemen. In ieder geval zit het fenolzuur rozemarijnzuur in rozemarijn. Hier volgt een kleine greep uit alle essentiële oliën die in rozemarijn zitten: cineol, Kamfeen, borneol, bornyl acetaat en alfa-pineen. Dit zijn allemaal stoffen die zeer gezonde eigenschappen hebben voor het menselijk lichaam.

Anti-Kanker

De vele antioxidanten in rozemarijn helpen je tegen vroegtijdige veroudering en verkleinen de kans op de vorming van tumoren. Bovendien werkt rozemarijn samen met enzymen uit de lever tegen een teveel aan oestrogeen, het vrouwelijke hormoon dat verantwoordelijk schijnt te zijn voor borstkanker.

Voorzichtigheid geboden!

Rozemarijn heeft vele voordelen, maar ondanks dat moet je toch enige voorzichtigheid in acht nemen. Waar je zoal op moet letten, zijn de volgende punten:

  • De etherische olie van rozemarijn is te sterk om oraal te gebruiken en kan zelfs giftig zijn.
  • Wees voorzichtig bij medicinaal gebruik bij kinderen, er is hier geen onderzoek naar gedaan.
  • Niet medicinaal gebruiken tijdens zwangerschap, het zou de menstruatie kunnen bevorderen en zo een miskraam veroorzaken. Als kruid in de keuken is het geen probleem. Ook wordt het afgeraden voor zogende moeders.
  • Niet medicinaal gebruiken bij een hoge bloeddruk en epilepsie, het werkt namelijk bloeddrukverhogend. Omdat het invloed uitoefent op de bloedsuikerspiegel, wordt het afgeraden medicinaal te gebruiken als je medicijnen neemt tegen diabetes.
  • Sommige mensen blijken allergisch te reageren op rozemarijnolie als deze op de huid wordt aangebracht.
  • In hoge dosis kan rozemarijn braken opwekken, spasmen veroorzaken en in enkele gevallen zelfs een coma.

Alle gegevens worden slechts ter informatie gegeven, zij vormen in geen geval medische informatie en wij van GreenEagle.nl kunnen hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Paypal donate
National college of natural medicine
Rick Simpson Phoenix Tears
Cannabis en kanker
Wij hebben alle vertrouwen in onze producten en trachten deze producten zo goed mogelijk te beschrijven. Echter wij zijn geen artsen, daarom doet GreenEagle.nl geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen en kan niet worden opgevat als medisch advies.
Wil je anderen helpen ons te vinden? Deel dan onze website via e-mail, social media of plaats een link op je eigen website of blog.

Send this to friend