Rooibos thee

Rooibos vermindert de omvang van goedaardige tumoren, onderdrukt kankervormende cellen en remt de celdeling. Rooibos beschermt ook tegen chemo. Omdat Rooibos slechts weinig catechinen bevat, moet de antimutagene werking van Rooibos dus ook uit andere stoffen uit de Rooibos komen. Ongefermenteerde groene thee en Rooibos verminderen de omvang van goedaardige tumoren van de slokdarm en remmen de celdeling. Rooibos bevat geen cafeïne en weinig tanninen in vergelijking met groene of zwarte thees. Rooibos heeft ook een antioxidante en anti-tumor-werking. Rooibos heeft ook een positief effect op het vetgehalte en verlaagt de trigliceriden en de (slechte) cholesterol.
Rooibos beschermt tegen chemo. (Ongefermenteerde) Rooibos reduceert de het aantal celhaarden. Aspalathine en nothofagine en andere flavonoïden hebben een matige antimutagene werking. (mutageen: een genotoxische stof die het DNA beschadigt) Rooibos onderdrukt kankervormende cellen (transformatie van C3H10T1/2 cellen bij muizen). Rooibos bevat slechts weinig catechinen. De antimutagene werking van Rooibos, m.n. het onderdrukken van clastogenen (die chromosomen breken), moet dus ook uit andere stoffen uit de Rooibos komen.

Voedingsstoffen rooibos

Naast de bekende rode rooibos bestaat er ook groene rooibosthee. Beide zijn erg gezond; er zitten veel antioxidanten in. Vele onderzoeken, maar niet alle, wezen uit dat in groene rooibosthee meer gezonde stoffen zitten dan in de bekende roodachtige rooibos. In rooibos zitten diverse fytonutriënten. Zo zitten er de flavonoïden quercetine, rutine, isoquercitrine en luteoline in. Het bevat vitamine C en de mineralen kalium, natrium, magnesium, calcium, koper,zink, fluoride, mangaan en ijzer.

Rooibos tegen allergie

Aspalathine en quercetine remmen de vrijstelling van histamine uit de stamcellen. Hierdoor worden de allergische reacties van het lichaam verkleind. Inname van flavonoïden en vitamine C resulteert in een beter werkend immuunsysteem. De medicinale werkingen zorgen ervoor dat allergische reacties verdwijnen. Rooibos wordt in de fytotherapie ingezet als middel tegen allergie. Hieronder volgt een opsomming van enkele allergische indicaties waartegen rooibios medicinaal werkt:

Groene rooibos is volgens wetenschappers nog gezonder dan gewone rooibos

Melkallergie van baby’s, Voedingsallergie, Huilbabies die snel overgeven en krampjes hebben, Diarree, losse stoelgang of krampen door voedingsallergie, eczeem, psoriasis, Hooikoorts, huisstofmijtallergie, Astma en astmatische bronchitis.

Rooibos als kankerpreventie

Rooibos is een antimutageen, wat wil zeggen dat het DNA beschermt tegen mutaties, zo is gebleken uit in vitro-wetenschappelijke experimenten. ´In vitro´ is een bepaalde onderzoeksmethode waarbij levende cellen in een reageerbuis worden onderzocht en niet in de natuurlijke omgeving van het lichaam. Ook worden in vitro de vorming van kankerverwekkende stoffen tegen gegaan. Deze werkingen zijn vooral toe te schrijven aan quercetine en luteoline. Quercetine zorgt eveneens voor bescherming tegen huidtumoren.

Rooibos beschermt tegen kanker in het algemeen en kan de negatieve effecten van vermijdbare oorzaken van kanker neutraliseren. Het ontgift het lichaam. Schadelijke effecten van röntgenstraling en radioactieve straling worden gestopt. Het biedt bescherming tegen gifstoffen uit het milieu, uit voedingsadditieven, zware metalen en het voorkomt de schade van vrije radicalen die ontstaat door heftige lichaamsactiviteit.

Rooibos preventief tegen hart- en vaatziekten, Mangaan, zink en rutine stabiliseren de vaatwanden. Rooibos is een bloedverdunner omdat er quercetine en rutine in zit. Rooibos helpt tegen hoge bloeddruk door aanwezige orientine, iso-orientine, vitexine en isovitexine. Verder helpen de antioxidanteigenschappen zeer goed omdat deze voorkomen dat cholesterol oxideert en zich hecht aan de wanden van de bloedvaten. Daarom is rooibosthee een goed preventief middel tegen bloedsomloop stoornissen, aderverkalking of atherosclerose en hart- en vaatziekten in het algemeen.

Overige medicinale toepassingen rooibos

De antioxidanten zorgen ervoor dat ouderdomsverschijnselen zich minder snel voordoen; je wordt gezond oud. Zo werkt het tegen grijze staar of maculadegeneratie, Alzheimer, geheugenverlies en dementie. De antioxidanten in rooibosthee zijn daar in de eerste plaats verantwoordelijk voor, met name de flavonoïden. Natuurlijk is rooibos ook goed tegen ziekten die voorkomen bij jonge mensen. Rooibos helpt preventief tegen:

Losse rooibosthee

Verzwakte immuniteit, Herpesinfecties, Wratten door het humaan papilloma virus, Virale infecties, Maagdarmkrampen, Constipatie, Leverziekte, Ouderdomsdiabetes.

Uitwendig gebruik rooibos

Rooibosthee die is afgekoeld hoef je niet gelijk weg te gooien; je kunt het gebruiken als compres. Maak een doek nat met rooibosthee. Je kunt ook een bad nemen met hele sterke rooibosthee. Het helpt tegen de volgende indicaties: Eczeem, jeukende huidirritaties en luierdermatitis, Dermatitis, fotosensitieve dermatitis, psoriasis, Herpes simplex of koortsblaasjes acné en Ruwe huid.

Consulteer de fytotherapeut

Wie rooibos als geneesmiddel wilt gebruiken kan het best een consult nemen bij een fysiotherapeut. Rooibosextracten en medicijnen in de vorm van moedertincturen, poeders en capsules dienen enkel op voorschrift van bevoegden ingenomen te worden. Een huisarts of fytotherapeut kan je daarover adviseren. Alle in dit artikel genoemde medicinale werkingen van rooibos zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en komen uit het Groot Handboek Geneeskrachtige Planten van Geert Verhelst, een standaardwerk op het gebied van genezende planten. Het boek wordt veel gebruikt in de fytotherapie.

Alle gegevens worden slechts ter informatie gegeven, zij vormen in geen geval medische informatie en wij van GreenEagle.nl kunnen hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Paypal donate
National college of natural medicine
Rick Simpson Phoenix Tears
Cannabis en kanker
Wij hebben alle vertrouwen in onze producten en trachten deze producten zo goed mogelijk te beschrijven. Echter wij zijn geen artsen, daarom doet GreenEagle.nl geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen en kan niet worden opgevat als medisch advies.
Wil je anderen helpen ons te vinden? Deel dan onze website via e-mail, social media of plaats een link op je eigen website of blog.

Send this to friend