Peterselie

Volgens onderzoeken de kracht bezit om kanker cellen te neutraliseren en/of te doden.

Peterselie verbinding doodt 86% longkankercellen en fungeert als een natuurlijk kankerpreventief geneesmiddel. In een studie in 2013, gepubliceerd in Pubmed wordt gesteld dat een verbinding die wordt aangetroffen in peterselie in vitro(petrischaal) tot 86% van longkanker cellen doodt. De kankercel dodende stof is een natuurlijk voorkomende, plantaardige flavonoïde genaamd apigenine. Extra voedsel bronnen met overvloedige hoeveelheden apigenine zijn onder meer: selderij, uien, sinaasappels, kamille thee, oregano, tijm, koriander, artisjokken en Rode wijn. Toch is een van de rijkste bronnen van deze geweldige verbinding, de weelderige groene groente peterselie (Latijnse naam: Petroselinum crispum).

Gedroogde peterselie is de crème de la crème voor wat betreft apigenine inhoud. Door het gewicht is het 4,5% pure apigenine! Andere laboratorium studies hebben aangetoond dat apigenine verschillende kankercellen kan doden waaronder borst, eierstok, long, pancreas, prostaat en colon kankercellen. Het genoemde doel van een Chinese studie in 2005, online gepubliceerd in Molecular Pharmacology, was de mysterieuze mechanismen achter de anti-tumor effecten van apigenine op menselijke longkankercellen te ontdekken.

De onderzoekers vonden dat: “in het algemeen, Apigenine celproliferatie (groei of verspreiding)  van verschillende longkanker cellijnen remt op een dosis-afhankelijke wijze en de combinatiebehandeling van apigenine en anti-tumor geneesmiddelen is zeer effectief in menselijke longkanker cellen en het Nrf2-ARE enzym kan bijdragen aan het mechanisme.” Een andere studie geleid door onderzoekers van de Ohio State University’s Comprehensive Cancer Center, vond dat de verbinding apigenine de zogenaamde ‘onsterfelijkheid.’ van borstkankercellen remde. Het doet dit door het veranderen van een bepaalde stap betrokken bij de genregulatie, die kankercellen herprogrammeert om opnieuw terug te transformeren naar normale cellen die een natuurlijk cyclisch voorgeprogrammeerde dood sterven.

Historische Toepassingen van Peterselie op de Menselijke Gezondheid

Bij een Italiaanse studie bleek dat diegenen die peterselie eten op een regelmatige basis een bijna miraculeuze 68% vermindering hadden van het risico op longkanker. De traditionele geneeskunde zoals die in verschillende culturen over de hele wereld wordt toegepast heeft peterselie als medicijn gebruikt voor meer dan 2000 jaar. Peterselie werd oorspronkelijk gekweekt in de Middellandse Zee, voor medicinale doeleinden.

Rauw peterselie blad is een krachtige antioxidant, die van oudsher is gebruikt als een diureticum door het stimuleren van de nieren en de blaas functie, terwijl het de opname van zuurstof in het lichaam verhoogt. Het kan nierstenen, chronische ontstekingen, evenals prostaat en uterus problemen succesvol behandelen/genezen. Ook kan er thee van worden getrokken en op een dagelijkse basis worden genomen voor reuma.

Bovendien, is peterselie rijk aan vitaminen en mineralen: Vitamine K, A (beta-caroteen), vitamine C, vitamine B-complex, ijzer, magnesium, chlorofyl, en histidine, een essentieel aminozuur, om er een paar te noemen. Ondertussen blijkt uit recente laboratoriumstudies dat peterselie voordelen biedt voor diabetici, antioxidanten in de hersenen verhoogt, de bloeddruk reguleert en antibacteriële, antischimmel en antibacteriële eigenschappen heeft.

Lifestyle keuzes waaronder het dieet kan kanker voorkomen

In een onderzoek uit 2007 gepubliceerd in Pubmed onder de titel “Apigenine en kanker chemo preventie: vooruitgang, potentieel en belofte (review)”, verklaarden onderzoekers dat met een dieet rijk aan verse groenten en fruit de beste perspectieven biedt voor de preventie van kanker. Deze onderzoekers erkenden ook dat het grootste deel van Epidemiologische studies wijzen op een causaal (oorzaak en gevolg) verband tussen kanker en de algehele milieu factoren, waaronder voeding en levensstijl keuzes. De implicatie is dat kanker kan worden voorkomen op basis van controleerbare en bekende factoren en is daarom niet een fatalistisch genetische vloek die haar slachtoffers hulpeloos en hopeloos achterlaat.

Dr. Joseph Mercola

In tegenstelling tot het Newtoniaanse geloof in je lichaam als een biologische machine, laat epigenetische wetenschap zien dat je een verlengstuk van je omgeving bent, wat alles, van je gedachten en overtuigingen, tot aan toxische blootstelling en blootstelling aan zonlicht, en meer omvat, en, natuurlijk, alles waarvoor je kiest om in je lichaam te stoppen. Epigenetica verbrijzelt het idee dat je het slachtoffer bent van je genen, en laat zien dat je een enorme kracht hebt om vorm te geven en je  lichamelijke gezondheid direct aan te sturen.

Bronnen:

realfarmacy.com
www.lung.org
molpharm.aspetjournals.org
www.ncbi.nlm.nih.gov
www.facebook.com
www.ncbi.nlm.nih.gov
researchnews.osu.edu
www.all-natural-cure.com
www.sharecare.com
www.doctoroz.com
www.herbalist101.com
www.ncbi.nlm.nih.gov
articles.mercola.com
www.endoriot.com

Alle gegevens worden slechts ter informatie gegeven, zij vormen in geen geval medische informatie en wij van GreenEagle.nl kunnen hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Vragen? Neem contact met ons op

National college of natural medicine
Rick Simpson Phoenix Tears
Cannabis en kanker
Wij hebben alle vertrouwen in onze producten en trachten deze producten zo goed mogelijk te beschrijven. Echter wij zijn geen artsen, daarom doet GreenEagle.nl geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen en kan niet worden opgevat als medisch advies.
Wil je anderen helpen ons te vinden? Deel dan onze website via e-mail, social media of plaats een link op je eigen website of blog.

Send this to friend