Pepermunt

Pepermunt houdt een belofte als een krachtig kruid tegen kanker en de effecten van straling. Volgens een studie in 2010, werd aangetoond dat vloeibare extracten van pepermunt de gastro-intestinale en hemopoietische systemen beschermen tegen straling. Daarnaast worden DNA herstelprocessen verbeterd. Tumoren van de pancreas en de lever zijn bijzonder kwetsbaar voor de bioactieve bestanddelen van pepermunt. Kanker van de huid, long en dikke darm worden ook geremd door dit kruid.

Het kruid pepermunt is vooral bekend door het snoepje wat er zijn smaak aan heeft te danken. Er zijn zo’n vijfentwintig verschillende soorten munt en pepermunt is een kruising tussen watermunt en aarmunt (spearmint). Naast zijn rol als smaakmaker heeft pepermunt ook verschillende gezondheidsbevorderende kwaliteiten.

Wetenschappelijk onderzoek heeft herhaaldelijk laten zien dat pepermuntolie symptomen van prikkelbaardarmsyndroom zoals indigestie en darmspasme vermindert. Het blijkt dat deze eigenschappen gerelateerd zijn aan zijn spierontspannende werking. Wanneer de spieren rond de ingewanden ontspannen is er minder kans op spasme en indigestie. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit alles veroorzaakt door de menthol die te vinden is in pepermunt.

Toch heeft pepermunt niet alleen een goede invloed op het maagdarmstelsel. Het monoterpeen perillylalcohol wat in grote hoeveelheden te vinden is in pepermuntolie, laat in proefdieronderzoek zien dat het de groei van alvleesklier-, borst- en levertumoren stopt. Hiernaast blijkt ook uit proefdieronderzoek dat pepermuntolie beschermt tegen kankerformaties in darmen, huid en longen. Pepermuntolie beschermt volgens wetenschappelijk onderzoek uit 2010 ook het gezonde weefsel van de maag en darmen tegen bestraling.

Pepermunt bevat ook rozemarijnzuur, wat verschillende positieve effecten heeft op astma. Het neutraliseert niet alleen vrije radicalen maar het blokkeert ook ontstekingsbevorderende chemicalien. Hiernaast stimuleert het cellen de stof prostacyclinen aan te maken, deze stof zorgt ervoor dat de luchtwegen geopend worden waardoor ademhalen makkelijker wordt. Hiernaast heeft pepermuntolie ook een anti schimmel en antibacteriele werking op bacterien zoals Helicobacter pylori, Salmonella en E coli. Kies altijd voor verse pepermunt in plaats van gedroogde munt aangezien deze veel meer goede eigenschappen bevat dan de gedroogde variant.

Mogelijke toepassingen:

Verstopte  luchtwegen,  sinusinfecties,  allergische rhinitis, verkoudheid, griep, koorts, prikkelhoest, droge hoest, jeuk, herpes infecties, post-herpetische pijn, circulatiestoornissen van de huid, huidinfecties, slecht genezende wonden, oncologische ulcera, schimmelinfecties, transpiratie, zenuwpijnen, post-herpetische pijn, hoofdpijn door houdingsafwijkingen, spanningshoofdpijn, migraine, pijn en zwelling bij stompe letsels, blauwe plekken, spier- en gewrichtspijn, gewrichtsontsteking, slechte circulatie, aderkrampen, slechte mond/tandvleesconditie, orale mucositis, pijnlijke mond, droge mond, misselijkheid en braken, reisziekte, indigestie, oprispingen, dyspepsie, PDS, buikkrampen, adjuvans bij darminfecties/ontstekingen, herpesinfecties en jeuk in het urogenitaal gebied, vermoeidheid, uitputting, geheugenproblemen, concentratieproblemen.

Alle gegevens worden slechts ter informatie gegeven, zij vormen in geen geval medische informatie en wij van GreenEagle.nl kunnen hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Paypal donate
National college of natural medicine
Rick Simpson Phoenix Tears
Cannabis en kanker
Wij hebben alle vertrouwen in onze producten en trachten deze producten zo goed mogelijk te beschrijven. Echter wij zijn geen artsen, daarom doet GreenEagle.nl geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen en kan niet worden opgevat als medisch advies.
Wil je anderen helpen ons te vinden? Deel dan onze website via e-mail, social media of plaats een link op je eigen website of blog.

Send this to friend