Paardenbloem

De paardenbloem heeft een krachtige helende werking waar slechts weinigen mee bekend zijn. De paardenbloem bevat tevens veel vitamines en mineralen, met name kalium. Het kruid reinigt de galblaas en de lever en doordat het levervetten afbreekt is het een effectief diureticum. Uit recent onderzoek blijkt dat de bloem diverse kankersoorten helpt genezen.

Oxidatieve stress

Het extract van de paardenbloem bleek goed in staat de oxidatieve stress terug te dringen in ratten waarvan de lever was beschadigd als gevolg van blootstelling aan koolstoftetrachloride, een chemische stof die wordt gebruikt in brandblussers en koelmiddelen en zeer giftig is gebleken voor de lever.

In 2008 publiceerde het International Journal of Oncology een studie over de positieve effecten van paardenbloemthee. Paardenbloemthee bleek de strijd aan te gaan met borst- en prostaatkanker. De bladeren bleken een geneeskrachtige werking te hebben, maar de wortels niet. De wetenschappers concludeerden dat het paardenbloemextract kan worden gezien als kankermedicijn.

Apoptose

In januari 2011 verscheen een studie in het Journal of Ethnopharmacology waarin de effecten van de paardenbloemthee op leukemiecellen werden getest. Er werd gebruik gemaakt van de wortels van de bloem. De thee bleek apoptose of het proces van geprogrammeerde celdood in de leukemiecellen in gang te zetten. Onderzoekers vonden het interessant dat de paardenbloemthee gezonde cellen met rust liet. Deze wetenschappers waren van mening dat de paardenbloem zou moeten worden overwogen als kankermedicijn.

Het International Journal of Oncology kwam in 2011 met een rapport waarin werd geconcludeerd dat de paardenbloem de groei van prostaatkankercellen onderdrukt.

In een andere studie uit 2011 naar paardenbloemen werd klinisch bewijs geleverd dat het extract van de paardenbloemwortel de celdood in gang zet in medicijnresistente melanoomcellen zonder daarbij gezonde cellen te vergiftigen of te beschadigen. De studie prees de paardenbloem als therapie voor medicijnresistente kankersoorten.

Bronnen:
http://www.cbc.ca/news/canada/windsor/cancer-killing-dandelion-tea-gets-157k-research-grant-1.1248382
http://globalnews.ca/news/212574/can-dandelions-kill-cancer
http://www.cbc.ca/news/canada/windsor/30-patients-to-test-dandelion-s-cancer-killing-potential-1.2959815

Alle gegevens worden slechts ter informatie gegeven, zij vormen in geen geval medische informatie en wij van GreenEagle.nl kunnen hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Paypal donate
National college of natural medicine
Rick Simpson Phoenix Tears
Cannabis en kanker
Wij hebben alle vertrouwen in onze producten en trachten deze producten zo goed mogelijk te beschrijven. Echter wij zijn geen artsen, daarom doet GreenEagle.nl geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen en kan niet worden opgevat als medisch advies.
Wil je anderen helpen ons te vinden? Deel dan onze website via e-mail, social media of plaats een link op je eigen website of blog.

Send this to friend