Kurkuma, Een medicijn voor meer dan 50 Ziekten.

Gebruikt als medicijn voor meer dan 50 ziekten, helpt kurkuma ook bij de preventie en behandeling van kanker en dementie. Mensen gebruiken het voor misselijkheid, braken en nog veel meer…Bekend als (Indiaas) kasturi Manjal of gewoon Manjal, (Surinaams-Nederlands) koenier, (Indisch-Nederlands) koenjit, Indiase geelwortel, en vroeger ook tarmeriek genoemd, is een specerij gewonnen uit de plant Curcuma longa, kurkuma wordt al duizenden jaren gebruikt in Azië en is een belangrijk onderdeel van Siddha geneeskunde. Het werd eerst gebruikt als een kleurstof en pas later voor zijn geneeskrachtige eigenschappen.

In India wordt kurkuma van oudsher al duizenden jaren gebruikt als medicijn voor de behandeling van meer dan 50 ziekten, waaronder maag- en leverkwalen, evenals lokaal gebruik om zweren te genezen, in principe voor zijn vermeende antimicrobiële eigenschappen. In het Siddha systeem (sinds ongeveer 1900 BCE) was kurkuma een geneesmiddel voor een reeks van ziekten en aandoeningen, waaronder die van de huid, longen en maagsystemen, pijn, wonden, verstuikingen, en leveraandoeningen.

Een vers sap wordt algemeen gebruikt bij vele huidaandoeningen zoals eczeem, waterpokken, gordelroos, allergie en schurft. Ingezet als medicijn voor de behandeling van meer dan 50 ziekten, helpt kurkuma ook bij de preventie en behandeling van kanker en dementie. Mensen gebruiken het tegen misselijkheid, braken en andere ziekten. Het is al lang bekend dat kurkuma gifstoffen uit het organisme zuivert.

Kurkuma doodt kankercellen

Kurkuma helpt tegen allerlei ouderdomsziekten en doodt zelfs kwaadaardige kankercellen, dat werd dankzij tal van onderzoeken wetenschappelijk bewezen. Al deze studies toonden eensgezind aan dat kurkumine, het belangrijkste actieve bestanddeel van kurkuma, de ontwikkeling van kanker en dan vooral van borst- , long- en nierkanker maar ook van kanker aan de dikke darm, de lever, de maag, de eierstokken en van leukemie sterk kan afremmen.

Kurkuma is ook doeltreffend tegen

Galproblemen: kurkuma bevordert de lediging van de galblaas en voorkomt zo pijnlijke galkolieken en galstenen (cholesterolgalstenen en kleine galstenen). Kurkuma verlaagt de cholesterolconcentratie in de gal en verhoogt vochtgehalte. Kurkuma helpt ook bij de vertering van vetten.

Hoge cholesterol: kurkuma verhoogt dus de afscheiding van cholesterol via je gal te verhogen. Daardoor is kurkuma efficiënt bij het bestrijden van een te hoge concentratie aan slechte LDL- cholesterol. Het voorkomt zo de afzetting van cholesterolplaques en verlaagt je risico op hart- en vaatziekten.

Lever: kurkuma beschermt je lever tegen de schadelijke invloed van alcohol. Kurkuma ontgift je lever, voorkomt vervetting en stimuleert je leverfunctie.

Slechte spijsvertering: kurkuma helpt bij een slechte spijsvertering en bij de vertering van vetten. Het voorkomt winderigheid, een opgeblazen gevoel, maagzuur en diarree.

Acute en chronische ontstekingen

Door zijn ontstekingsremmende werking is kurkuma doeltreffend bij de bestrijding van zowel acute als chronische ontstekingen. Het vermindert ochtendstijfheid, gewrichtspijn, reuma, spierpijn, peesontstekingen, jicht, en bij colitis en de ziekte van Crohn. Kurkuma werkt preventief tegen de ziekte van Alzheimer. Bij beginnende Alzheimer of wanneer deze ziekte in de familie voorkomt, is het verstandig kurkuma als preventieve maatregel te gebruiken. Kurkuma helpt ook bij: poliepen in de darm, aderverkalking, psoriasis, artrose, en bij chronische oogontsteking.

Zo kun je kurkuma het best gebruiken

Kurkuma mag niet alleen gebruikt worden omdat het slecht door ons lichaam wordt opgenomen en niet door onze darmwand geraakt. De gezonde bestanddelen van kurkuma komen het beste vrij in combinatie met zwarte peper. Ze worden dan wél door ons lichaam opgenomen. Gebruik kurkuma dus in gerechten steeds samen met een beetje zwarte peper, eventueel gemengd met olijfolie.

Hoe maak je een geneesmiddel tegen meer dan 50 ziekten:

– ½ eetlepel gember

– ½ eetlepel kaneel

– 1/6 eetlepel kurkuma

– Een snufje kardemom

– 500ml water

– ½ kopje melk

– Honing (optioneel)

Voorbereidingsproces:

Kook het water en giet dit over het mengsel van alle hierboven genoemde bestanddelen. Meng het goed en je kunt wat warme melk toevoegen als je wilt. Nadat je alles bij elkaar te mengen, het mengsel niet forceren. Wat je hebt gemaakt staat bekend als een medicijn tegen meer dan 50 ziekten.

Alle gegevens worden slechts ter informatie gegeven, zij vormen in geen geval medische informatie en wij van GreenEagle.nl kunnen hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Vragen? Neem contact met ons op

Paypal donate
National college of natural medicine
Rick Simpson Phoenix Tears
Cannabis en kanker
Wij hebben alle vertrouwen in onze producten en trachten deze producten zo goed mogelijk te beschrijven. Echter wij zijn geen artsen, daarom doet GreenEagle.nl geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen en kan niet worden opgevat als medisch advies.
Wil je anderen helpen ons te vinden? Deel dan onze website via e-mail, social media of plaats een link op je eigen website of blog.

Send this to friend