Knoflook, de helende effecten van knoflook

Knoflook wordt al eeuwen gekoesterd om haar medicinale eigenschappen. Het is niet voor niets dat onze verre voorouders geloofden dat knoflook een heilzame werking heeft, want in de loop der eeuwen is veel onderzoek naar knoflook gedaan en is onomstotelijk vast komen te staan dat knoflook je gezondheid ondersteunt en kan helpen bij het voorkomen en de behandeling van talloze ziektes en kwalen.

De 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen van knoflook

Green Med Info (GMI), de internationale online database op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar de werking van natuurlijke medicijnen, heeft 133 onderzoeken naar de effecten van knoflook geïnventariseerd, en vond in totaal meer dan 150 verschillende voordelen die knoflook op je gezondheid kan hebben. De belangrijkste gezondheidsvoordelen hebben we op een rijtje gezet.

Knoflook

Is cholesterolverlagend en verlaagt het risico op een hartaanval en hersenbloeding. Onderzoeken hebben aangetoond dat knoflook een goede gezondheid van de hart- en bloedvaten ondersteunt. Knoflook helpt onder andere bij het ontspannen en vergroten van de bloedvaten in het lichaam en verbetert de bloedcirculatie, wat bloeddrukverlagend werkt en levensbedreigende situaties zoals een hartaanval of hersenbloeding kan helpen voorkomen.

Helpt bij de bestrijding van infecties

Knoflook bezit krachtige antibacteriële, antivirale en antischimmel eigenschappen en is het meest breed-spectrum van alle antimicrobiële stoffen die bekend zijn. Bovendien vernietigt knoflook de darmflora niet, zoals de meeste farmaceutische antibiotica bijna zonder uitzondering doen.

Verlaagt het risico op kanker

Onderzoeken hebben uitgewezen dat knoflook tegen minstens vijf vormen van kanker beschermt: borstkanker, darmkanker, eierstokkanker, prostaatkanker en slokdarmkanker. Uit een van de onderzoeken bleek dat hoe meer groenten van de lookfamilie deelnemers aten, en dan met name knoflook en uien, hoe lager het risico op bepaalde soorten kanker werd.

Versterkt het immuunsysteem

Helpt bij de genezing na vergiftigingen door zware metalen.

Het geheim van knoflook

Knoflook heeft haar krachtige geneeskundige werking te danken aan de zwavelbevattende stof allicine die in dit plantje zit. Allicine zorgt ook voor de specifieke geur en smaak van knoflook. Onderzoekers hebben aangetoond dat wanneer allicine in je lichaam verteert sulfienzuur wordt geproduceerd, een stof die sneller reageert op gevaarlijke vrije radicalen dan enige andere bekende stof.

De beste manier om knoflook te eten

Wil je het maximale voordeel uit knoflook halen, voeg dan elke dag rauwe knoflook aan je voedingspatroon toe. Om ervoor te zorgen dat de heilzame allicine in de knoflook vrij komt kun je het beste een paar teentjes verse biologische knoflook persen of fijnhakken. Wil je een hoge dosis allicine binnen krijgen dan kun je ook gebruik maken van een slowjuicer, of simpelweg op een of twee teentjes knoflook kauwen. Net zoals veel andere kruiden en specerijen heeft verse knoflook een laag caloriegehalte en is relatief goedkoop. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de vele gezondheidsvoordelen, die zijn het de geur en smaak van knoflook zeker waard!

Er zijn studies die laten zien dat knoflook kanker kan voorkomen en hersenkankercellen kan doden, zonder daarbij de gezonde cellen aan te tasten.

cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/

onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/cncr.

Alle gegevens worden slechts ter informatie gegeven, zij vormen in geen geval medische informatie en wij van GreenEagle.nl kunnen hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Paypal donate
National college of natural medicine
Rick Simpson Phoenix Tears
Cannabis en kanker
Wij hebben alle vertrouwen in onze producten en trachten deze producten zo goed mogelijk te beschrijven. Echter wij zijn geen artsen, daarom doet GreenEagle.nl geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen en kan niet worden opgevat als medisch advies.
Wil je anderen helpen ons te vinden? Deel dan onze website via e-mail, social media of plaats een link op je eigen website of blog.

Send this to friend