Kamille

Er bestaan verschillende varianten van Kamille. Het meest bekende is de Roomse Kamille, door de enorm brede werking, zowel bij inwendig als uitwendig gebruik.

Panacee

Kamille werd gezien als een panacee, een geneesmiddel dat overal voor helpt. De werking van kamille is inderdaad veelzijdig. Het is geschikt bij elke kwaal waarbij sprake is van een ontsteking. Het heeft geestelijk en lichamelijk een zeer kalmerend en krampopheffend effect. Het wordt gebruikt bij alle toestanden met spanning en de daaruit voortvloeiende ingewandsstoornissen, zoals nerveuze spijsvertering, spanningshoofdpijn, slapeloosheid.

Medicinaal gebruik

Kamille wordt door de eeuwen heen al gebruikt voor spijsverteringsproblemen, krampen, winderigheid, hoofdpijn, slaapproblemen en als kruid voor vrouwelijke ongemakken, Het werd in Duitsland als geneeskrachtige plant van het jaar 1987 uitgeroepen. Kamille is ontstekingswerend, verzachtend, pijnstillend, braakstillend, krampopheffend, spijsverteringsstimulerend en wordt inwendig gebruikt bij aandoeningen van maag en darmen, zoals ontstekingen, buikgriep, maagzweer, maag- en galkolieken, misselijkheid en braken, spijsverteringsklachten en winderigheid.

Door zijn relaxerende, angstwerende, zenuwsterkende en slaapopwekkende eigenschappen helpt het ook goed bij rusteloosheid, stress, prikkelbaarheid, irritatie, boosheid en angst, nachtmerries, ADHD en spanningshoofdpijn.

Uitwendig wordt het door zijn ontstekingswerende, ontsmettende, jeukstillende en wond helende werking gebruikt bij tandvleesontsteking, aambeien, jeuk, allergische uitslag, kleine wonden, doorligwonden, tepelkloven en droge, ruwe, schrale huid. Bij klachten als verkoudheden, bronchitis, hooikoorts en sinusitis kan kamille in een stoombad gebruikt worden.

Er zijn recente studies (Japan, 2008) die doen vermoeden dat een kop kamillethee bij de hoofdmaaltijd decomplicaties van Diabetes type 2 en hyperglycemie tegengaat.  Zie: allstarhealth.com/blog/fatloss/chamomile-diabetes/

Alle gegevens worden slechts ter informatie gegeven, zij vormen in geen geval medische informatie en wij van GreenEagle.nl kunnen hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Paypal donate
National college of natural medicine
Rick Simpson Phoenix Tears
Cannabis en kanker
Wij hebben alle vertrouwen in onze producten en trachten deze producten zo goed mogelijk te beschrijven. Echter wij zijn geen artsen, daarom doet GreenEagle.nl geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen en kan niet worden opgevat als medisch advies.
Wil je anderen helpen ons te vinden? Deel dan onze website via e-mail, social media of plaats een link op je eigen website of blog.

Send this to friend